Cari Blog Ini

Zahid Hamidi Dilantik TPM Baharu, Ganti Muhyiddin[mstar]- Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri yang baharu.
Beliau menggantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dalam pengumuman rombakan Kabinet pada Selasa, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, keputusan untuk menggantikan Muhyiddin termasuk rombakan kabinet setelah mengambil kira pertimbangan politik dan kepentingan pentadbiran supaya komited dan fokus terhadap negara.

Zahid, 62, merupakan Ahli Parlimen Bagan Datoh sejak 1995.

Naib Presiden Umno ini memegang jawatan Menteri Dalam Negeri sejak 2013.

Terdahulu, Zahid menjadi Menteri Pertahanan antara 2009 dan 2013.

Zahid sebelum ini merupakan bekas Ketua Pemuda Umno sejak 1996.

Pada pilihan raya umum 2004, Zahid dilantik sebagai Timbalan Menteri Pelancongan dan dua tahun kemudian sebagai Timbalan Menteri Penerangan.

Bapa kepada lima orang anak ini mendapat pendidikan awal di Sekolah Menengah Agama Izuddin Shah, Ipoh dan Sekolah Menengah Tengku Ampuan Rahimah, Klang sebelum menyambung pengajian peringkat ijazah di Universiti Malaya pada 1976.

Beliau kemudiannya menyambung pengajian di peringkat sarjana komunikasi dan seterusnya di peringkat Doktor Falsafah (PhD) di Universiti Putra Malaysia (UPM).

Sebelum menceburi bidang politik Ahmad Zahid adalah seorang pegawai bank dan pernah berkhidmat di beberapa bank seperti OCBC, Bank Simpanan Nasional (BSN) dan juga Permodalan Nasional Berhad (PNB).

Berdasarkan pengalaman itu juga beliau dilantik menjadi Pengerusi BSN pada 1995 sebelum melepaskan jawatannya pada 1998.

Pada 1999, Zahid dilantik pula sebagai Pengerusi Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB).

3 ulasan:

jamkho berkata...

bisa lebih baik kah dia

jamkho obat kolesterol berkata...

semoga saja membawa kemajuan

IBU TIJA berkata...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru

 
IdaMan - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.