Cari Blog Ini

Gempa Bumi Sabah : Muhyiddin, Haji Hadi Bergegas Keluar Akibat Gegaran Susulan


Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin bersama Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman serta Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang bergegas keluar dari bangunan berikutan gegaran gempa bumi ketika taklimat bencana serta operasi mencari dan menyelamat mangsa yang terperangkap di puncak Gunung Kinabalu hari ini
[sinar]- Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bergegas keluar meninggalkan bangunan ketika taklimat perkembangan Gempa Bumi Sabah selepas berlaku gegaran susulan jam 1.35 petang tadi.‎

Taklimat yang diadakan di Liwagu, Kundasang terpaksa ditangguhkan seketika ekoran gegaran itu, Difahamkan, gegaran berkenaan adalah kali ke 35 selepas kejadian pertama Jumaat lalu.

Turut kelihatan bergegas keluar meninggalkan bangunan tempat itu tersebut ialah Presiden Pas yang juga Ahli Parlimen Marang, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah, Datuk Seri Masidi Manjun.

Sementara itu, memetik laporan Astro Awani, situasi tersebut membuatkan semua orang yang berada dalam ruang itu, termasuk petugas media dan pegawai pengiring bergegas keluar.

Dalam taklimat itu, Muhyiddin diberitahu perkembangan usaha mencari dan menyelamat (SAR) mangsa gempa di Gunung Kinabalu.

Difahamkan, setelah suasana kembali tenang dan dilaporkan selamat, taklimat diteruskan diluar bangunan dan diakhiri dengan sidang media.

Muhyiddin, Hadi lari apabila gegaran susulanMuhyiddin, Hadi lari apabila gegaran susulanMuhyiddin, Hadi lari apabila gegaran susulan
Malaysia perlu pusat pemantauan gempa bumi

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru

 
IdaMan - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.