Cari Blog Ini

Bukti Umno Kuala Selangor Raikan Ulama PAS[mstar]- Bermula Khamis, pemimpin dan ahli PAS dari seluruh negara mula membanjiri daerah ini dan bandar di sekitarnya bagi menghadiri perhimpunan terbesar parti Islam itu.

Di sekitar Stadium Tertutup Kuala Selangor di mana berlangsungnya Muktamar PAS ke-61, kelihatan bendera dan poster pemimpin parti itu menghiasi tiang lampu dan persimpangan jalan bagi menyambut kehadiran perwakilian dan pemerhati PAS.

Namun terdapat satu banner ucapan 'selamat bermuktamar' kepada perwakilan PAS yang digantung di beberapa kawasan dilihat mencuri perhatian apabila ia didapati milik Umno Bahagian Kuala Selangor.

"Umno Kuala Selangor mengalukan Muktamar PAS Pusat dan kepimpinan Ulama ke Kuala Selangor, "Demi Islam Melayu raja," demikian kata-kata yang tertulis di banner dengan logo Umno itu.

Ucapan dengan memberi fokus kepada kepimpinan ulama dilihat senada dengan perkembangan dalam pemilihan dua sayap PAS apabila kumpulan pro-ulama mendominasi kepimpinan baharu Dewan Pemuda PAS Pusat dan Dewan Muslimat PAS Pusat.

Keputusan dua Dewan berkenaan juga dilihat bakal mempengaruhi pemilihan jawatankuasa tertinggi PAS Pusat yang akan berlangsung hari ini.

Pertembungan kumpulan ulama dan profesional dalam PAS lebih ketara apabila wujudnya 'cai' atau senarai pilihan yang disebarkan di media sosial membabitkan kumpulan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan pencabarnya iaitu bekas Naib Presiden PAS, Ahmad Awang.

Keputusan pemilihan jawatankuasa tertinggi PAS akan diumumkan secara rasmi pada pagi Jumaat.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru

 
IdaMan - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.