Cari Blog Ini

[Gambar Fitnah] Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari Akan Mengambil Tindakan Mahkamah


PANAS! Gambar Intim 'Putera Puteri' DAP Tersebar
Zaril NAFI Dirinya Individu Dalam Gambar Mesra Dengan Dyana Sofya
Awal pagi tadi, laman sosial dan aplikasi Whatsapp menjadi panas tiba-tiba apabila banyak pihak bercakap tentang gambar mesra yang dikatakan milik Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari dan calon PRK Telok Intan, Dyana Sofya.

“Saya tak nak komen sangat isu bebal macam ini, cuma hendak cakap politik longkang di Malaysia semakin teruk.”

Ujarnya lagi kepada akhbar berkenaan, beliau tidak menolak untuk mengambil tindakan mahkamah kepada pihak yang menyebarkan gambar berkenaan dan menyifatkan tindakan tersebut sebagai fitnah untuk merosakkan kariernya sebagai pemimpin Melayu dalam DAP.

Ulasnya lagi menerusi SMS, “Bukan kali pertama difitnah atau menjadi mangsa, sudah tiada isu lain hendak main.”

Gambar yang tersebar sebanyak sembilan keping menunjukkan aksi intim didakwa menyerupai Zairil dan Dyana dalam posisi berpelukan sama ada berpakaian secara formal mahupun tidak formal di beberapa lokasi termasuk kereta dan kawasan umum.

Gambar tersebut kini menjadi topik utama di laman blog, malah ada pihak mencabar kedua-dua ahli politik DAP tersebut tampil menafikannya. - MYNEWSHUB


                           Gambar Fitnah Ini Bakal Di Saman Pemimpin DAP 

Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari tidak menolak kemungkinan mengambil tindakan mahkamah terhadap pihak yang menyebarkan gambar intim mirip wajahnya dan calon PRK Telok Intan, Dyana Sofya yang kini menjadi viral dalam media sosial sejak awal pagi ini.

Beliau yang juga Ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP juga menafikan sekeras-kerasnya sebagai pelaku dalam gambar itu sambil menyifatkannya sebagai fitnah untuk menjatuhkan kariernya sebagai pemimpin Melayu dalam DAP.

"Saya tak nak komen sangat isu bebal macam ini, cuma hendak cakap politik longkang di Malaysia semakin teruk.

"Bukan kali pertama difitnah atau menjadi mangsa, sudah tiada isu lain hendak main," katanya menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Sinar Online, hari ini.

Awal pagi tadi, gambar dua mereka menjadi viral apabila ia mula tersebar melalui media sosial WhatsApp dan blog tempatan.

Gambar intim sebanyak sembilan keping itu menunjukkan aksi intim didakwa menyerupai Zairil dan Dyana dalam posisi berpelukan sama ada berpakaian secara formal mahupun tidak formal di beberapa lokasi termasuk kereta dan kawasan umum.

Salah satu blog yang menyebarkan gambar intim itu bagaimanapun mahu dua pemimpin Melayu DAP tersebut tampil menafikan perkara tersebut. ~ sinar harian

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru

 
IdaMan - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.