Cari Blog Ini

Ketua Kumpulan Tarian Punggung Ali Tinju, Keluar Umno Kerana Bodek Tak Menjadi !Saya Mohd Ali Hj Baharom

Selaku Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu, Ahli UMNO dgn ini keluar menjadi ahli UMNO dan menyokong kuat kerajaan Barisan Nasional.

Pemimpin UMNO perosak orang2 Melayu, dlm Islam tolak perbuatan begini."

"Kadang kala ku fikirkan kembalikan kekuatan UMNO tetapi yg berkuasa pecahbelah kekuatan ahli2 Umno Sebab tak menyokong kemenangan.

Selamat tinggal UMNO tapi aku undi BN"

Begitulah bunyi ayatnya didinding laman sosialnya Facebook .. keluar beliau dari UMNO tidak mengurangkan kelemahan yang sedia ada .. kehadirannya dalam UMNO pun tidak memberi kekuatan sedikit pun. Ini adalah kenyataan .. sebaliknya tiada beliau dalam UMNO lebih baik untuk UMNO kerana beliau sudah dianggap liabiliti .. hanya kerjanya ialah buat tarian punggung dan pertahankan bermati-matian Rosmah Mansor... sekali sekala buat demo catuan air. 


- omakkau


Ali tinjuKumpulan Ali Tinju cari makan dengan ‘tarian punggung’

[kd]- Akibat terlalu kuatnya mengampu, ‘Ali Tinju’ bekas anggota tentera yang tidak berpencen itu memberi amaran kepada Malaysiakini untuk mempersembahkan lagi “tarian punggung” sekiranya Malaysiakini tidak menyiarkan ‘kehebatan’ Rosmah.

Ali Tinju pun mengungkit semula betapa baiknya Rosmah membantu mangsa kebakaran dan banjir namun tidak diwar-warkan oleh Malaysiakini.

Mungkin bagi Ali Tinju tidak cukup lagi media pencacai yang ada untuk mempromosikan “kemuliaan” insan bernama Rosmah Mansor ini.

Sampai ke peringkat mengugut Malaysiakini, punyalah hebatnya ‘kipas’ si Ali Tinju ini.

Kali ini katanya, beliau akan membawa sekitar 20-30 orang sahaja untuk membuat ‘persembahan’ kerana kononnya tidak mahu mengganggu orang ramai.

WFauzdin NSMelucukan juga apabila beliau menyebut tidak mahu membawa seramai seribu ke dua ribu orang pengikutnya kerana kita pun tahu berapa kerat sahaja pengikut Ali Tinju.

Jika beliau boleh bawa sekitar 20 orang itu pun sudah kira hebat.

Beliau kata, beliau tidak mahu bawa ramai sangat pengikut kerana itu adalah budaya songsang yang menyusahkan orang ramai.

Budaya ‘tonggeng punggung dan goyang” depan orang ramai itu adalah budaya mulia dan bersopan pada pandangan bekas tentera yang berhenti tentera tidak sampai 10 tahunperkhidmatan ini.

Beruntunglah bekas-bekas tentera yang tidak terlibat dengan kumpulan Ali Tinju ini.

Jika tidak, di manakah mahu diletakkan muka kita sebagai bekas perajurit yang hanya tahu ‘goyang punggung”?

Sikap membodek dan mengampu Ali Tinju ini mungkin diwarisi semenjak beliau di dalam perkhidmatan lagi maka sebab itulah amat sukar buat beliau meninggalkannya.

Apatah lagi itulah satu-satunya cara beliau cari makan untuk anak bininya.

Kami dari bekas tentera merasa amat simpati dan kesihan dengan kumpulan Ali Tinju ini yang berterusan menjadi balaci kepada pemimpin dan isteri pemimpin.

WAN FAUZULDIN WAN SAMAD (WFAUZDIN NS)
Penyelaras Kor Bekas Angkatan Tentera (KOBAT)

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru

 
IdaMan - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.