Cari Blog Ini

Malaysia Sarang Senjata Api ?


Polis rampas pelbagai senjata api
Polis rampas pelbagai senjata api
[sinar]- Polis merampas pelbagai jenis senjata api bersama peluru susulan penahanan dua lelaki dan seorang wanita dalam sebuah rumah di Taman Anggerik, dekat sini, hari ini.

Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim berkata, tiga pucuk pistol jenis Glock, VZOR Caliber 7.65mm dan revolver pistol angin yang diletakkan dalam sebuah kereta ditemui dalam serbuan kira-kira jam 5 petang.

Beliau berkata, 247 butir peluru pelbagai caliber turut ditemui dalam kereta jenis Subaru milik salah seorang suspek yang diletak luar rumah.

"Kita juga merampas sebahagian komponen senapang M16, dua alat penyerap bunyi dan satu teleskop dipercayai digunakan untuk melakukan jenayah.

"Suspek yang juga pemilik kereta berusia 40 tahun mempunyai empat rekod jenayah lampau termasuk membabitkan dadah," katanya pada sidang media di ibu pejabat kontinjen (IPK) Kedah di sini, hari ini.

Menurutnya, lelaki itu juga mempunyai tatu di badan dan dipercayai terlibat dalam kumpulan kongsi gelap.

Ahmad berkata, pemeriksaan lanjut turut menemui dua peket dadah jenis heroin seberat 46.53 gram milik seorang lelaki berusia 25 tahun dan wanita berusia 31 tahun yang berada di sebuah bilik atas rumah dua tingkat itu.

"Suspek yang menyimpan senjata api berasal dari Perlis dan seorang lagi dari Jitra. Suspek wanita  mempunyai satu rekod jenayah dan berasal dari Kuala Lumpur.

Ketiga-tiganya direman sehingga 3 Mei bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 8 Akta Senjata Api (penalti lebih berat) 1971 dan Seksyen 8 (1) Akta Senjata Api 1960 serta Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru

 
IdaMan - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.