Cari Blog Ini

Polis Sedang Menyiasat Dengan Lebih Lanjut Mengenai Latar Belakang Kapten MH370, Kerana Penyokong Kuat Pakatan Rakyat !Fikirkan juga.......

Kapten Zaharie ada anak2, ada isteri, ada keluarga di Malaysia, Ada kerjaya yang stabil di Malaysia, Ada kedudukan yang stabil di negara ini.

Sekalipun dia bertujuan nak melakukan sesuatu (atas nama politik) sejauh mana dia boleh pergi ?

Kat mana dia nak tempatkan kesemua 238 penumpang ?

Bagaimana pun dia nak mencari makanan untuk meneruskan kehidupan sepanjang hari bersembunyi ?

Takan tak payah makan minum dan sebagainya pula kan ?

Apa kena mengena DSAI dalam isu MH370 yang hilang ?

Apa pula kena mengena PKR dan PR dalam cerita kehilangan MH370 ?

Langsung tak logik kalau mereka tetiba2 nak masukkan Anwar ada kaitan dengan kehilangan MH370.

Sudah tentulah plot seperti ini tidak mungkin berlaku, Adakah untuk menghalalkan tuduhan maka mereka akan katakan DSAI terlibat sebagai dalang dikemudian hari ? 

- IdaMan

simulator
Kapten Zaharie Ahmad Shah bersama simulator penerbangan buatan di rumahnya

                Kapten Pesawat MH370 Seorang 'Aktivis Politik', Lapor The Mail

[mstar]- Dengan menumpukan kembali kepada anak-anak kapal dan penumpang dalam pesawat MH370 yang hilang, polis sedang menyiasat dengan lebih lanjut mengenai latar belakang kapten penerbangan itu.


The Mail pada Ahad difahamkan bahawa Kapten Zaharie Ahmad Shah merupakan penyokong 'obsesif ' kepada ketua pembangkang Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurut laporan itu, beberapa jam sebelum penerbangan itu meninggalkan Kuala Lumpur, difahamkan bahawa Zaharie, 53, menghadiri perbicaraan Anwar Ibrahim di mana pemimpin itu dijatuhkan hukuman penjara selama lima tahun.

Sumber polis mengesahkan kepada akhbar harian itu bahawa Zaharie merupakan seorang aktivis politik yang lantang bersuara, dan bimbang sekiranya keputusan mahkamah itu akan membuatnya sedih.

Tujuh jam kemudian, beliau mengawal penerbangan Boeing 777-200 ke Beijing dan membawa 238 penumpang dan anak kapal.

Polis pada Sabtu melakukan pemeriksaan di rumah Zaharie di pinggir bandar Shah Alam dekat Kuala Lumpur, di mana beliau telah memasang satu simulator penerbangan buatan.

Tetapi akhbar harian ini boleh mendedahkan bahawa penyiasat telah menghabiskan masa pada minggu lepas bagi memeriksa dua komputer riba yang dikeluarkan dari rumah Zaharie ini.

Satu daripadanya dipercayai mengandungi data dari simulator.

Mengesahkan mengenai kebimbangan yang timbul, Perdana Menteri Malaysia mengumumkan bahawa MH370 dengan sengaja diterbangkan dengan mengubah ke haluan lain mengemudi haluan selepas sistem komunikasi dimatikan.

Beliau berkata, ia menuju ke pantai barat Malaysia dan boleh diterbangkan selama jam tujuh lagi dengan simpanan bahan api.

Radar tentera menunjukkan pesawat itu terbang naik sehingga ke paras 45,000 kaki melebihi had perkhidmatan, yang kemungkinan usaha sengaja untuk mengejutkan penumpang dan anak kapal .

Serbuan di rumah Zaharie terhadap paparan teknikal itu selepas Perdana Menteri berkata siasatan sekarang adalah menumpukan anak-anak kapal dan penumpang sebagai petunjuk.

Tetapi penyiasat memberitahu The Mail pada Ahad bahawa persoalan mengenai latar belakang juruterbang sebenarnya bermula dari awal.

Polis Malaysia , dibantu oleh ejen-ejen Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) dari Amerika Syarikat, menyiasat latar belakang politik dan agama kedua-dua Zaharie dan pembantu juruterbang beliau, Fariq Abdul Hamid.

Rumah Zaharie telah ditutup selepas polis menghabiskan masa sejam melakukan pemeriksaan.

Bagaimanapun, sumber siasatan berkata bahawa dua komputer riba itu diambil daripada rumah itu dalam pemeriksaan yang tidak didedahkan oleh pihak polis lebih awal pada minggu lepas walaupun terdapat beberapa penafian oleh pegawai-pegawai bahawa rumahnya telah digeledah atau diserbu.

Satu komputer riba diambil dikatakan mengandungi data dari simulator penerbangan manakala yang kedua mengandungi sedikit maklumat.

Komputer riba peribadi Zaharie tidak dijumpai, dan dianggap telah dibawa bersama ke dalam kokpit pesawat, kata sumber itu.

Rakan sekerja Zaharie memberitahu penyiasat bahawa juruterbang itu merupakan aktivis sosial yang lantang bersuara dalam sokongannya terhadap Anwar.

"Rakan sekerja menyatakan dengan jelas kepada kita bahawa beliau adalah seseorang yang memegang kepercayaan politik yang kukuh dan merupakan lantang dalam menyokong Anwar Ibrahim," kata satu lagi sumber penyiasatan.

"Kami telah diberitahu oleh salah seorang rakan sekerjanya bahawa beliau begitu taksub dengan politik."

* Rakan Rapat Kapten Zaharie Ahmad Shah Yakin, Juruterbang Lebih Utamakan Keselamatan Pesawat
* MH370 : Teori Bodoh Macai Dah Keluar Dah
 
the mail
Laporan The Mail mengenai Kapten Zaharie.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru

 
IdaMan - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.